NOTEBOOK-TECH Kft.

Sony Vaio Szerviz

Sony Vaio Notebook LCD kijelző javítás. Laptop telepítés, karbantartás

Szervizünk Sony Vaio laptop, tablet illetve notebook javítását vállalja.LCD kijelzők javítása, LCD kijelző elektronika javítása. Márkától függetlenül, minden laptop típus esetén megoldást nyújtunk, a legkülönbözőbb laptop meghibásodások esetén is. Ha notebook alkatrész cserére van szükség, mi vállaljuk, hogy beszerezzük Önnek.Laptopját szakszerűen telepítjük, újrainstalláljuk. Notebook karbantartás, tiszítás.

Ingyenes bevizsgálás!!!

Rendelés, termék információ: 30 366-6898

 

 

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider


A laptop karbantartás is fontos!

Ne csak használja, ápolja is!

 

Laptop: a vezeték nélküli kapcsolat

 

A laptopok előnye az asztali gépekkel szemben, hogy hordozhatóak. Második gépnek – a bővíthetőség korlátai miatt – tökéletes. Vihetjük magunkkal mindenhová; internetezhetünk, dolgozhatunk rajta a vonaton menet közben, a kollégiumban és a tanítási órákon az egyetemen, az étteremben, míg várunk valakire, és vihetjük a nyaralásra, ha már végképp képtelenek vagyunk elszakadni a munkánktól vagy a tanulástól (vagy a Facebooktól ?).
Mondhatjuk, hogy a felsőoktatásban részt vevők számára manapság már nélkülözhetetlen taneszközzé vált, mintegy zsinór nélküli kapcsolódási pont a kibertérhez.

Tömegcikké válásának megfelelően, már az ára sincsen olyan magasan a latopoknak. Viszonylag könnyen elérhetővé váltak a nagyközönség számára. Ennek ellenére azért még mindig nem mondhatjuk, hogy kifejezetten olcsó lenne egy ilyen eszköz, így nem mindegy hogyan bánunk vele.

 

A laptop „Achilles-pontjai”

 

A laptopok előnye, egyben a legnagyobb ellenségük is: a hordozhatóság. Visszük magunkkal mindenhova, pakoljuk táskából ki, táskába be, válogatás nélkül letesszük az első alkalmasnak tűnő helyre. Élettartamuk nagyban függ attól, hogy miképp bánunk velük a mindennapi használat során. Hogy meghosszabbíthassuk az amúgy sem matuzsálemi korra tervezett gépeink életét, érdemes fokozottan ügyelni azok a tisztán tartására.

 

Notebook billentyűzet tisztítás

 

Egy tiszta laptop billentyűzetet megérinteni eleve jobb érzés, mint a kosztól ragacsos betűket nyomogatni a klaviatúrán, arról nem beszélve, hogy ez látványnak sem túl esztétikus. Hordozhatósága miatt gyakran előfordul, hogy a laptopok tulajdonosai a gép fölött esznek, isznak. Az amúgy is sok port begyűjteni képes laptop billentyűzet állapotát tovább rontják a gombok közé kerülő morzsák és hasonlók.

Egy idő után ezek a szennyeződések a működést is kártékonyan befolyásolhatják, ezért fontos, hogy rendszeresen megtisztítsuk a laptop billentyűzetet. Ezt könnyen megoldhatjuk saját kezűleg is egy porszívó bevetésével. Érdemes a teljesítményszabályozóját a maximumról lejjebb venni, mert könnyen leszippanthatjuk vele a gombokat. A bátrabbak eltávolíthatják a teljes notebook klaviatúrát, így a gombok alatti rész is kitisztítható. A laptop billentyűk egyenkénti kiszedegetése azonban időigényes megoldás és nagyon óvatosan is kell végrehajtani, mert könnyen megsérülhetnek a műanyag alkatrészek, ráadásul a visszarakásnál a sorrendre is figyelni kell.

 

A ventillátor, mint a laptop gyenge láncszeme

 

Mondhatjuk, hogy a laptop működésének elengedhetetlen feltételei közé tartozik a ventillátor. Sokan nem gondolnak rá, hogy mekkora szerepe van ezeknek a kis lapátoknak, egészen addig, amíg „meg nem főzik” a laptopjukat. Kompakt kialakításának köszönhetően, ezt az alkatrészt is jól el kellett rejteni a hordozható számítógépekben, így könnyen előfordul, hogy ha nem megfelelően kemény felületre helyezzük a gépet, túlmelegszik az optimális hűtés hiánya miatt. Ezért alátámasztás nélkül nem ajánlott használni sem az ágyban, sem a strandon kiterített pokrócon. Remek laptop tálcákat lehet már vásárolni erre a célra, dizájnban, színekben sincs hiány; szóval, ha az ágyba is magunkkal vinnénk a laptopunkat, ilyet mindenképp szerezzünk be!

 

A ventillátor a kapocs a laptop és a külvilág közt, ez az alkatrész gondoskodik a gép belsejében lévő alkatrészek megfelelő hőmérsékletének biztosításáról. A gép oldalán lévő kis nyíláson át azonban mindenféle por és szennyeződés rákerülhet, így egy idő után már nem tudja olyan hatékonyan ellátni a feladatát. Fontos tehát, hogy időközönként ennek az állapotával is törődjünk. A sűrített levegőt tartalmazó spray-ket lehetőleg felejtsük el. Lehet, hogy használata után már nem látjuk majd a ventillátor nyílásánál az összegyűlt porcicákat, ez azonban csak azért van így, mert az összes addig látható szennyeződést befújjuk vele a notebook belsejébe.

 

Az alapos és a célnak megfelelő tisztítás leginkább a laptop szétszerelése, de ezt kezdőknek és még garanciális gépek esetében egyáltalán nem ajánljuk. Nem hozzáértő kezek nyomán akár laptop javítás is lehet a vége a történetnek. Ez pedig pár ezressel többe kerül, mintha elvinnénk egy szakemberhez kitisztíttatni a laptop belsejét.

Sony Vaio Laptop Szerviz