NOTEBOOK-TECH Kft.

Sony Vaio Szerviz

Sony Vaio Notebook LCD kijelző javítás. Laptop telepítés, karbantartás

Szervizünk Sony Vaio laptop, tablet illetve notebook javítását vállalja.LCD kijelzők javítása, LCD kijelző elektronika javítása. Márkától függetlenül, minden laptop típus esetén megoldást nyújtunk, a legkülönbözőbb laptop meghibásodások esetén is. Ha notebook alkatrész cserére van szükség, mi vállaljuk, hogy beszerezzük Önnek.Laptopját szakszerűen telepítjük, újrainstalláljuk. Notebook karbantartás, tiszítás.

Ingyenes bevizsgálás!!!

Rendelés, termék információ: 30 366-6898

 

 

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider


Operációs rendszerek telepítése laptopra és notebookra

 

A laptopok többségére a gyártó már eleve lehelyez egy előtelepített operációs rendszert (pl. Windows).  Ebben az esetben a notebook első bekapcsoláskor elvégezhetjük a végleges telepítést. A későbbi bosszankodások forrása lehet ebben az esetben, hogy kapott operációs rendszer egyes elemei jóval korábbiak, mint a jelenleg elérhetők. Érdemes ilyenkor a legfrissebb eszközmeghajtókat (driver) telepíteni, ezzel elkerülhetőek a kompatibilitás-beli eltérések a későbbiekben. Teljesen „üres” gép esetében csak a telepítőlemezre és a driverekre van szükségünk, amelyek megtalálhatók vagy mellékelve, vagy a gyártó honlapján.

 

Az operációs rendszer telepítése előtt érdemes, merevlemez méretőtől függően, legalább kettő vagy több részre felosztani a meghajtót (partícionálás). Így külön egységen tárolhatjuk a különböző fájlokat. A meghajtók méretét célszerű úgy beállítani, hogy megfeleljenek annak a funkciónak, amelyre használni szeretnénk. Az egyiket közülük érdemes elkülöníteni csak arra, hogy ezen tároljuk a használni kívánt szoftvereket, programokat, alkalmazásokat. A családi nyaralások fotóit,szöveges dokumentumokat stb...másik egységen tároljunk.

 

Alkalmazások telepítése laptopra, szoftver telepítés notebookra

 

A gyártók kedvence, hogy különféle alkalmazásokkal pakolják meg a laptopokat. Ezeket érdemes rögtön az elején végignézni és eldönteni, hogy melyikre van szükségünk közülük. Amelyeket biztos, hogy egyáltalán nem használunk, azoktól frissében meg is szabadulhatunk, vagy legalább eltávolíthatjuk őket az automatikusan elinduló programok közül. Ezzel gyorsabbá tehetjük a notebook működését és meghosszabbíthatjuk az akkumulátor egy töltéssel elérhető üzemidejét.

 

laptop akkumulátor

 

A megvásárlás után érdemes kétszer-háromszor teljesen lemeríteni, majd ismételten feltölteni. Ezt az eljárást hasznos havonta legalább egyszer megismételni, ezzel növelhetjük a laptop telepének élettartamát és pontosabb információkat kaphatunk a töltöttségre vonatkozóan használat közben.

A beállításoknál, laptop akkumulátorról történő üzemeltetés esetén érdemes az energiatakarékos üzemmódot választani, így egy töltéssel, akár másfélszer annyi ideig bírhatja a notebook telep, mint egyébként. A kíméletes akkuhasználat érdekében beállíthatjuk, hogy tétlenség esetén bizonyos idő után hibernálja magát a laptop, ezzel is energiát spórolhatunk.

Ha hálózatról üzemeltetjük a laptopot, a városi legendákkal ellentétben nem szükséges kivenni az akkumulátort, hiszen ezek már el vannak látva a túltöltés elleni védelemmel és egy esetleges áramszünet esetén sincsenek veszélyben az adataink, amelyekkel épp dolgozunk.
Egyes laptop típusokba amúgy is be van építve a telep, ennek cseréjét vagy bármilyen okból történő eltávolítását mindig bízzuk szakemberre! - Bízza ránk!

 

javasolt böngészők laptopra

 

Az unalomig ismert Internet Exploreren kívül rengeteg Internetes böngészőprogram között válogathatunk. A legismertebbek a Mozilla Firefox és a Google által fejlesztett Chrome, de ott van még az Opera vagy a Safari is. Ha sokat használjuk a világhálót érdemes az első két, három verzióból választani, hiszen még mindig ezeket használják a legtöbben, így a weboldalak túlnyomó többsége is ezekre van optimalizálva. Előfordulhat, hogy egy honlap például tökéletesen fest az Explorer alatt, de szétesik Firefox-ban. 

 

szoftverek telepítése, driverek beállítása laptopon

Jobb ma pár ezer forintot rászánni arra, hogy minden rendben működjön az új laptopunkon , mint holnap azért vinni szerelőhöz, mert valami olyat tettünk a szaktudás hiánya miatt, amit nem tudunk megoldani és hátráltatja, vagy megakadályozza a használatot. Érdemes inkább egy megbízható céget vagy vállalkozót - minket - keríteni, aki egy rövid beszélgetés során felméri az igényeinket és ennek megfelelően állítja be a notebookunkat, és telepíti fel laptopunkra a nekünk szükséges programokat.

Sony Vaoi Laptop/Notebook Szerviz